. 
nICE TALK:)
Status: Completed Aug. 2019

Nya Glänningeskolan

Laholm

<< back

nICE TALK :) 2019

Om konstverket:

Den konstnärliga gestaltningen nICE TALK:) för huvudentrén på Nya Glänningeskolan utforskar kommunikation som sträcker sig från nutid och 30.000 år tillbaka i tiden.
29 tecken med speglande yta och tre stora former i klara färger sitter monterade på fasaden vid huvudentrén.
Runtom i Europa har forskare hittat just dessa tecken i grottor från senaste istiden, målade på väggarna. Med olika tecken kan vi visualiserar hur vi mår, känner, tycker och tänker. Verket skapar en länk mellan nu och då och gestaltar hur symboler utvecklas över tid och kombineras till nya likt dagens smilies och emojis, som några menar är världens snabbast växande språk.
De stora formerna - cirkeln, kvadraten och triangeln länkas genom små tillägg samman med “issymbolerna”. Cirkeln med spiralformen, halvcirkeln, zickzack-formen och linjen bildar en emoji.
Fyrkanten får ett litet tillägg och blir en pratbubbla. Triangeln vrids och bildar symbolen för “play” som kan översättas till lek, leken som är en viktig del i lärandet.
Titeln nICE TALK:) översatt till svenska Schysst snack, blir även en liten påminnelse att försöka hålla god ton mot varandra oavsett om man pratar direkt till någon eller på nätet.


Catrin Andersson, 2019

nICE TALK:), 2019.
<< back